You are currently viewing בידוד גגות

בידוד גגות

הקיץ הישראלי הינו חם ולח ובעלי בתים רבים מבקשים למנוע את חדירת חום חיצוני לתוך הבית ובריחת חום ממנו החוצה. הדרך הטובה לעשות זאת היא באמצעות חומרי בידוד מתאימים אשר ידחו את קרני השמש החמות וימנעו מהם לחמם את הגג ואת החלל שמתחתיו.

בידוד גגות משלים, למעשה, את איטום הגג, ולעיתים, אף מחפה עליו. הסיד הלבן שמורחים על הזפת נעלם במשך הזמן וכך היא מתחממת. יריעות אשר חלקן העליון נעלם אינן מבצעות עבודתן כראוי וכן הלאה. בישראל יש סוגים שונים של גגות שטוחים ומשופעים, כאשר חלק מהמשופעים מגיע עם רעפים.

בידוד גגות רעפים

גגות רעפים מקובלים מאוד באזורים כפריים בישראל אבל גם ניתן לראותם בשכונות עירוניות. הרעפים, ובמיוחד הכהים שבהם, קולטים חום שנאגר מתחתם. בין הרעפים וגג הבטון יש אוויר שמתחמם ומצטבר ברווחים הקיימים, וכך, גדלים עומסי החום והקור בקיץ ובחורף. הם מוקרנים לתוך חלל הבית והתוצאה היא שיש לחמם או לקרר אותו יותר מהרגיל, דבר שגוזל משאבים כספיים מיותרים. מקובל להשתמש ביריעות מיוחדות שעשויות מסיבי פוליאסטר ומרדידי אלומיניום. מקובל לבצע את האיטום כבר בשלבי הבנייה ואז העבודה נעשית בתנאים אופטימאליים,  אבל ניתן לעשותו גם כאשר גג הרעפים מותקן. מומחים לבידוד גגות יכולים לייעץ בנושא ולבצע את העבודה בכל מצב.

בידוד גגות שטוחים

ניתן למצוא גגות שטוחים על בתים בודדים, דו משפחתיים על בנייני מגורים גבוהים ובעוד מבנים מסחריים. גגות שטוחים הם מאוד פונקציונאליים ובמידה רבה נוחים לבידוד ואיטום. את שכבת הבידוד נהוג להניח בעת הבנייה ויש מספר חומרים מתאימים. פוליסטירן מוקצף, או בשמו האחר הקלקר, הוא חומר שמגיע בעובי של 3 או 5 ס”מ. בחירת העובי המתאים נעשית על ידי המתכנן. מדביקים אותו באמצעות זפת חמה לפני יציקת הבטון. הקלקר ידידותי לסביבה והינו חומר מבודד מעולה בגלל שהוא עמיד לרטיבות ובגלל שהוא בעל נקבוביות ומוליכות תרמית נמוכה. ניתן להשתמש גם בחומר שנקרא רונדופאן, או פוליפאן בשמו האחר, וגם הוא מספק בידוד איכותי.

בידוד גגות בטון

בידוד גגות בטון הכרחי במדינה חמה כמו ישראל והוא משלים את איטום קירות הבית ומעניק יתרונות רבים. חום וקור חיצוני אינם נכנסים לבית ובמקביל החום הפנימי אינו בורח החוצה. כך, נחסכות הוצאות אנרגיה. ניתן לבצע איטום ישירות על הגג ומעליו לצקת את הבטון. את זה עושים באמצעות לוחות קלקר בעובי של 3 או 5 ס”מ. ניתן לבצע בידוד הפוך, כלומר: תחילה מבצעים את האיטום ומעליו מניחים שכבת בידוד. לשיטה אחרונה זאת יש יתרונות. הבידוד אינו מאפשר לחום וקור לחדור פנימה ובנוסף, האיטום שנמצא מתחתיו מוגן היטב ואינו חשוף לפגעי מזג האוויר. החסרונות בשיטה זאת הינם בכך שיש קושי רב יותר לתקן ליקויים קיימים באיטום ויש צורך תחילה להרים את שכבת הבידוד, ובנוסף, יש קושי רב יותר להניח מתקני דוד שמש ואחרים על הגג.

רוצים פרטים על בידוד הגג שלכם? השאירו פרטים ונחזור אליכם.

 

בידוד גגות מחירים

מחירי בידוד גגות משתנים בהתאם לסוג וצורת הבידוד.
התקנת גג פנל מבודד –           100 – 200 שקל למ”ר. המחיר הינו עבור התקנה על קונסטרוקציה קיימת
התקנת בידוד תרמי לגג רעפים  –    15 – 30 שקל למ”ר. המחיר עבור התקנת בידוד פוליאסטר מצופה באלומיניום
הדבקת לוחות קלקר לבידוד גג בטון –  50 -60 שקל למ”ר. המחיר להתקנת לוחות בעובי של 3 ס”מ.
המחירים הסופיים נקבעים על פי כמות העבודה, תנאי הגג ופרמטרים נוספים.

הישארו מעודכנים!

בידוד גגות נדרש לכל מבנה והוא נעשה ברמות שונות ובצורות רבות על פי הצורך ודרישות בעלי הנכסים. חברת האוטמים בישראל מתמחה בעובדות איטם ובידוד למבנים שונים. ניתן להזמין את מנהליה לצורך ייעוץ, וכן, לביצוע עבודות של בידוד או איטום כמו גם עבודות משולבות של איטום ובידוד בעת בניית המבנה וגם לאחר שגרים בו. כל עבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר.

לפוסט הזה יש 2 תגובות

התגובות נעולות.